News on upcoming events, read all about it on our Facebook portal.
Here

Op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch is ontwerper Lara de Greef is een samenwerking met De Letterproeftuin (Jaron Korvinus, Timon van der Hijden en Yorit Kluitman) een onderzoek gestart naar de levenskracht van grafiek. Het resultaat van dit onderzoek wordt getoond in een gezeefdrukt affiche, vervaardigd in het Grafisch Atelier Den Bosch.

Het affiche is gezeefdrukt op 250 grams Natuurwit 1020 x 720 en opgebouwd uit zeven lagen inkt waarvan vier speciaal door Unico vervaardigde thermochrome inkten.

Oplage 600!

Vuurwerk
'Mijn affiches zijn de thermometer van het tijdsgewricht' waarbij 'het beeld altijd het laatste woord heeft'. (Anthon Beeke)

Oorspronkelijke grafische ambachten lijken haast vergeten, nu beeld zo makkelijk en snel verspreid kan worden. Ook al missen ze de snelheid van de nieuwe media, de vroegere druktechnieken hebben ook nu nog hun eigen kwaliteiten. Juist op dit moment is het interessant om hierbij stil te staan, deze te beoefenen en de kwaliteit hiervan te laten zien.

 

De With
dagkrant van cultureel festival
de Wereld van Witte de With.

De With is een vlammende dagkrant vol nieuws, interviews, reviews, geheimtips en recensies. Redactie, ontwerp, stencil-gedrukt en uitgebracht op locatie tijdens het festival.
Een spannend samenwerkings-verband tussen Jeroen Bosch van kunstlog trendbeheer.com en De Letterproeftuin.

Oplage: 2500
Pagina's: 36

12 kleuren stencilgedrukt op 150 grams Munken Arctic White.

 

De With

The daily magazine of the international arts festival Wereld Van Witte De With. De With is the daily paper full of news, interviews, reviews and secret tips. An exciting cooperation between dutch art blog Trendbeheer.com and the Letterproeftuin. Editing, writing, designing, printing and distributing from the festival floor, the project became a self-sustaining magazine.


36 pages, 12 colour stencil printed on Extrapool's Ricoh priport JP8500
150 grams Munken pure rough (Arctic) 2500 editions.

 

 

Text contributions by

Kees Koomen
Sindee
Iddo Devrijn
Bouke Verwijs
Jeroen Bosch
Hedwig Maria Hupkes
Hidde van Schie
Lukas Feireiss
Ariadne Urlus
Pieter Vos
Jeroen Jongeleen
Ted Langebach
Han Hoogenbrugge
André van der Eijk
Gyz la Riviere
Abner Preis
Femke de Vries

 

De With
photo's of the production proces

 

< next